Ingen gillar att städa, så här slipper du!

Vad vore vårt magasin utan en guide till hur man slipper att städa? I vissa lägen måste man tyvärr vara beredd att städa lite, att vara allt för ohygienisk kan resultera i konsekvenser såsom magsjuka och liknande. Men man kan definitivt minimera mängden städning som behövs göras genom våra enkla tips nedanför!

Diskning

Att diska är långtråkigt och det känns som det alltid finns något kvar att diska. Har du lagat en god middag hemma förstörs känslan lite av att du efteråt måste stå och diska i 30 minuter. Tid som du hade kunnat lägga på något annat mycket roligare. För att minimera disken har vi ett gäng handfasta tips nedanför:

  • Diska allt direkt efter du använt det, då är matresterna inte ingrodda och det räcker med varmt vatten.
  • Använd minimalt med redskap, ska du vända köttbitar i stekpannan, använd de bestick du tänkt äta med. Använd alltid samma vattenglas, här sätter bara kreativiteten gränser!
  • Använd stekpannan flera gånger om: steker du kött, korv eller liknande behöver du inte diska pannan efter varje gång. Det ligger kvar ett fint lager fett som du kan steka i nästkommande dagar.
  • Låter ovanstående för jobbigt? Papptallrikar och plastbestik är lösningen.
  • Är det ändå för jobbigt och du har gott om pengar? Ät ute varje dag, varje mål.

Städning av hus och hem

dammsugare

Att storstäda lägenheten/huset kan ta en hel dag och vem vill kasta bort sin dyrbara tid sådär? Det finns inget behov av att städa flera gånger i veckan. Skippa att svabba golvet och håll dig till dammsugaren, det går mycket snabbare. Att dammsuga en gång per månad går fint och tar inte så värst lång tid.

Putsa fönster kan du skippa helt, det finns ingen hygienisk risk med det. Den enda gången man bör putsa sina fönster är när huset/lägenheten ska säljas eller hyras ut.

I övrigt är det lite svårare att minimera städning av hemmet. Har man råd är vårt bästa tips att anlita en städfirma. Man ska dock veta att man då tar en risk när man släpper in okända personer i sitt hem och därför är det många som drar sig lite för att anlita städhjälp. Något som istället är populärt är att låta en släkting, till exempel en ungdom, utföra städningen för en liten peng.

Flyttstädning

Flyttstädning är ett ord som är oerhört negativt laddat. Alla vet hur noga det är vid en flytt och ingen gillar det. Dock finns det ett ljus i mörkret, nämligen att som vi beskrev ovan anlita en firma. Fördelen med att anlita en städfirma vid flyttstädning är att du inte riskerar att personalen stjäl något eftersom bostaden är utrymd. Att slippa flyttstädningen kommer göra bostadsflytten mycket angenämare, lita på oss!

Hoppas ni uppskattade våra städtips, kommentera gärna nedanför eller kontakta oss.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *