Sommaren är på väg med alla dess byggprojekt!

Bygga i sommar

Äntligen har vi lämnat vintern bakom oss och återigen är sommaren på väg! Vad ska man då göra på sommaren förutom att bada, sola, ligga i hängmattan, grilla och dricka öl? Jo, man kan äntligen ta tag i de där 2, 3 eller 14 olika byggprojekt man skjutit upp i några år! För oss som har eget hus eller villa är det ett klart sommartecken när man ”får” snickra på garaget eller måla om huset.

Mitt eget projekt – Renovera sommarhuset!

Jag har haft en del projekt liggandes i mitt sommarställe. Klä om fasaden, tapetsera sovrummet, byta rör för dricksvattnet samt måla om huset.

För att inte få allt för mycket att göra i sommar började jag med att tapetsera om sovrummet. Såklart jättetråkigt men frugan hjälpte till så det gick rätt snabbt ändå.

Installation av rostfritt rör i köket
Detta är inte min starka sida!

Jag tänkte vara flitig och gav mig därefter på att byta rör i köket. Det var inte så lätt som jag trodde och jag svor minst 15 gånger skulle jag tro! Som om det inte var nog insåg jag att det var riktigt svårt att hitta och köpa just rostfria rör som privatperson. Valet brukar ju ligga mellan rostfritt rör eller plaströr, men jag vill verkligen ha det förstnämnda. Jag fick leta runt länge på internet innan jag hittade till Materialexperten.se som jag kan rekommendera för någon i samma situation! Här kan ni se deras utbud av rostfritt rör!

Sen på min semester i sommar kommer jag klä om fasaden med hjälp av farsgubben och därefter måla om allt. Det kommer bli en bra sommar!

Byggtips – Skaffa dig en altan i sommar!

Om du också vill ha något roligt projekt i sommar kan vi tipsa om att bygga en altan. Det är ett relativt enkelt men roligt sommarprojekt. Resultatet är också fantastiskt, tänk så många underbara sommar, men även vår och höst, -dagar ni kan ha på er altan! Få saker är så förknippade med sommaren som att grilla och sitta på altanen och äta och bara mysa.

Några andra lite mer avancerade byggtips kan vara att bygga en balkong eller ett litet uthus/gästhus. Eller varför inte anlägga en pool eller bara bygga en liten lekstuga till barnen? Endast fantasin sätter gränserna!

Vad har du för byggprojekt i sommar? Kommentera gärna!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *