Den nya trenden – Rakknivar

james bond använder rakkniv

Dags att göra bytet. Här på boogazine testade vi nyligen den nya trenden, raka sig med rakkniv. Vi blev inspirerade efter att en på redaktionen såg Bond skyfall där Bond i en scen blir rakad av den heta Eve. Hela scenen skriker manlighet och det gillade vi såklart.

Vi insåg efter att tag att trenden visst inte var så ny och att bondfilmen ju faktiskt var från 2012. Men det var iallafall då trenden drog igång på riktigt. Barberarsalongen poppar upp överallt och man ser allt oftare män med riktigt pampiga skägg. Vi gillar trenden och får oss att tänka de klassiska scenerna man ser i filmer ganska ofta, och hur coolt är det inte? Ett gäng gubbar samlas hos barberaren för att snacka skit och bara umgås.

Vi testade

Vi köpte in en rakkniv, raktvål och en rakborste för att testa. Det ska erkännas att det inte gick jättebra i början, men några småsår senare sitter tekniken. När man väl har lärt sig är det enkelt och det går faktiskt rätt så fort. Jag som boss tog med mig rakkniven hem och har sen dess rakat mig med den varje dag, jag nästan ser fram emot att göra det. Att jämföra med förut när jag verkligen hatade att raka mig och slarvade rätt ofta.

Manligt

Lite konstigt får man säga, att vilken typ av rakdon man har gör så stor skillnad, men jag antar att det är för att man känner sig väldigt manlig när man står där och drar rakkniven över ansiktet samt hör det härliga ljudet. Dessutom blir ju rakningen väldigt bra också, mycket bättre än med än vanlig rakhyvel där jag lätt fick lite rakfinnar.

Det här är något jag kommer fortsätta med och jag har redan fått några polare att testa på, de verkar gilla det allihopa. Frugan gillar det hon med, men det är nog mest doften från raktvålen hon tänder till på.

Sparar in pengar

Spara pengar med ett rakkit

Det kostar ju lite att komma igång, men man behöver aldrig byta blad och så vidare så i längden blir det billigare, och det tar inte ens särskilt lång tid innan det blir billigare.

Gilette-bladen är ju svindyra och har man som jag, lite kraftigare skägg måste man byta hela tiden.

En djungel att utforska

Efter att jag började med detta och blev lite intresserad har det ju såklart blivit att man kollat runt lite på internet, och det verkar vara en hel vetenskap. Det finns hur många rakknivar, rakborstar, striglar raktvålar och jag vet inte vad som helst att välja på. Jag vet iallafall vad jag ska köpa i julklapp åt farsan.

Domen

Det här är en riktigt cool trend som vi hoppas håller i sig. Fler på kontoret är på väg att inhandla sina rakknivar. Köp en du med!

På återseende!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *